logo             
Yin – Yang
The Wave and Axis
Integration of Movemen
t
  Crown
for training in the
 water carrier's walk
   

Dutch

Home >> Dutch

Welkom bij Bones for Life

Uw botten zijn zo betrouwbaar als uw lichaamshouding in staat is uw lichaamsgewicht in stand te houden in een effici×›nte uitlijning.

Uw botten zijn zo sterk als uw activiteit dynamisch is en in staat om uitdagingen aan te gaan waarvoor sterkte vereist is.

Uw botten zijn zo gezond als de natuur het heeft bedoeld, als uw bewegingen natuurlijk zijn en al uw lichaamsdelen harmonieus gecoצrdineerd zijn.

Via de eenvoudige, doeltreffende bewegingsprocessen van het zestig uur durende Bones For Life programma zult u geleidelijk en in alle veiligheid leren hoe u:

· De sterkte van uw botten kunt stimuleren en het biologisch optimisme van een betrouwbaar skelet kunt ervaren.

· Een veerkrachtige en dynamische tred kunt coördineren.

· Uw lichaamshouding kunt uitlijnen tot een veilige, gewichtsdragende rechtopstaande houding.

· Uw vaardigheid van het herstellen van evenwicht kunt ontwikkelen.

· Het plezier van bewegen kunt verbeteren.


Over het programma
Een dynamische en veerkrachtige tred is de natuurlijke motivatie die het organisme stimuleert om zijn botten te versterken. Het zijn de ritmische pulsaties van levendige stappen die het bloed, dat voedingsstoffen en zuurstof vervoert, in staat stellen in het vaste weefsel van de botten te dringen en te zorgen voor de groei van nieuwe botcellen. Een goed uitgelijnde lichaamshouding en een harmonieuze coördinatie van de beweging zijn essentieel om de veerkrachtige druk van deze dynamische tred, die botsterkte kan stimuleren, in stand te houden. Uit een vergelijkend onderzoek blijkt dat Afrikaanse vrouwen, die moeiteloos en elegant enorme lasten op hun hoofd dragen, honderd keer minder kans lopen op breuken dan vrouwen in het westen, ondanks het feit dat hun botdichtheid lager is dan die van westerse vrouwen.

Het Bones For Life programma is gericht op het functionele aspect dat betrokken is bij de versterking van de botten, door een reeks bewegingsprocessen aan te bieden die de kwaliteit van de lichaamscoördinatie verbeteren en het skelet zo organiseren dat het de veerkrachtige pulsaties van kracht, de natuurlijke code voor sterke en soepele botten, in stand houdt. Een veilige gewichtsdragende lichaamshouding organiseren is essentieel om de krachtige bewegingen uit te voeren die vereist zijn om het bot te beïnvloeden.

Bones for Life is gebaseerd op de methode ontwikkeld door Dr. Moshe Feldenkrais voor de re-educatie van bewegingsgewoonten. Het ik bewust maken om de kwaliteit van de beweging te verbeteren wordt bereikt via de geleidelijke ervaring van onbenutte opties. Het leren is afgestemt op de harmonieuze integratie van alle werkende lichaamsdelen. Integratie is immers de centrale eigenschap van elk goed functionerend organisme. De nieuwe manieren van bewegen worden verkend in het perspectief van de wederzijdse coördinatie van alle lichaamsdelen.

De bewegingsconfiguraties in het Bones For Life programma worden gemodelleerd naar de oerpatronen van voortbeweging in de natuur. De efficiëntie van deze patronen werd gedurende miljoenen jaren van evolutie bewezen. Deze basispatronen van stappen worden opnieuw aangeleerd in het programma, waar ze worden verkend in de beschutte omstandigheden van veilige en geleidelijke oefening, met respect voor het individuele ritme en het eigen kunnen. Eenvoudige hulpmiddelen vergemakkelijken de ontwikkeling van gecontroleerde weerstand voor druk, zoals een reep stof gebruiken als harnas , tegen een muur duwen, gewichten heffen of veilig leren vallen .

Uit objectieve metingen van de botdichtheid bij mensen die het programma regelmatig oefenen blijkt in veel gevallen een aanzienlijke verbetering. Op subjectief niveau, vinden de deelnemers meer plezier in hun bewegingen en voldoening in hun bewegingsbekwaamheid. Het vertrouwen in een betrouwbaarder skelet neemt toe, wat leidt tot een gevoel van biologisch optimisme.

 

About        About Ruthy        Contact